Benodigdheden

300 gram Nutrifree per pan mix

275 gram lauwwarm water

4 gram gedroogde gist

1 eetlepel zonnebloemolie

1 theelepel suiker of honing

1 theelepel zout

Extra nodig

Standmixer + vlinderhaak

Rijstmeel

2 vellen bakpapier + bakplaat

plantenspuit met water

braadslede

Bereidingswijze

  1. Meng het water met gist en suiker/honing en laat 5 minuten staan.
  2. Voeg het meel toe en mix tot alles goed gemengd is. Voeg dan al mixend het zout en olie toe en mix goed door. Schraap de zijkanten naar het midden en mix op hoogste stand voor 7 minuten.
  3. Vet een mengkom in met wat zonnebloemolie. De keuze van de kom is belangrijk bij de grote/dikte van de broodjes. Hoe dieper en klein de mengkom hoe hoger het deeg rijst en dikker de broodjes zijn.
  4. Giet het deegbeslag in de ingevette mengkom, breng met een natte of ingevette spatel het deeg mooi bij elkaar tot een deegbal. Dek af en laat circa 1 uur rijzen totdat het deeg verdubbeld is.
  5. Warm in de laatste 20-25 minuten rijstijd de oven op 250 C met onderin een braadslede.
  6. Neem een vel bakpapier en bestrooi er rijstmeel over. Kiep het deeg in de kom om op het vel papier.
  7. Snijd met een deegschraper of mes de deegcirkel in 6 punten. Strooi eventueel wat rijstmeel op de deegschraper of mes om plakken te voorkomen. Pak de punten voorzichtig op de schraper of taartmes en leg ruim verdeeld op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  8. Spray of smeer de broodjes in met water. Strooi wat rijstmeel over de broodjes met een zeefje.
  9. Kook 300 ml water
  10. Schuif de broodjes in het midden van de oven en giet gekookt water in de braadslede. Bak 2 min op 250 C, verlaag dan de temperatuur naar 220 C en bak verder af tot goudbruin in circa 15 minuten. Laat de broodjes afkoelen op rooster bekleed met een schone theedoek. Daarna zijn de broodjes indien gewenst in te vriezen. Piep ze voor gebruik op in de oven op 180 C voor circa 8-10 minuten.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten